0

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ကမာၻေပၚမွာ အသံုးအမ်ားဆံုး ဟင္းခတ္အေမွ်းအႀကိဳင္ တစ္မ်ိဳးပါ။ အရသာ ေကာင္းၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္လည္း အသံုး၀င္ေစတဲ့ အစားအစာဆိုတာ လူတိုင္းသိၾကပါတယ္။ ေသြးဖိအားကို ထိန္းေပးၿပီး ကိုလက္စထေရာကို က်ေစပါတယ္။ ႏွလံုးနဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္းကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴပါ။ တုပ္ေကြး၊ အေအးမိ၊ ေခ်ာင္းဆိုးတာနဲ႔ ေခါင္းကိုက္ျခင္းေတြကို သက္သာေစႏုိင္ပါတယ္။ ကိုယ္ထဲက အဆိပ္ကို ထုတ္ေစဖို႔ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ ေပါင္းၿပီး စားလို႔ ရပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဘယ္လို အသံုးျပဳမလဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အစိမ္းစားတာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ေစမယ့္ နည္းကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပ်ားရည္နဲ႔ စိမ္ၿပီး မနက္ေစာေစာ စားေပးျခင္းပါပဲ။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
– ပ်ားရည္စစ္စစ္ ဖန္ခြက္နဲ႔ အျပည့္
– ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃လံုး ၊ အခြံႏႊာၿပီး လွီးထားပါ၂၄မႊာေလာက္ ရွိရပါမယ္။
honey-and-garlic
ျပဳလုပ္ပံု
ပ်ားရည္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ေရာၿပီး jar တစ္ခြက္မွာ စိမ္ထားပါ။ ပါ၀င္ပစၥည္း၂ခု ေကာင္းေကာင္း ေပါင္းစပ္သြားဖို႔ အနည္းဆံုး ၇ရက္ထားပါ။ ၿပီးရင္ စားလို႔ ရပါၿပီ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားရင္ ႏွစ္ရွည္ခံပါတယ္။
if-you-eat-garlic-and-honey-on-an-empthy-stomach-for-7-days-this-is-what-happens-to-your-body
အသံုးျပဳပံု
မနက္ေစာေစာ အိပ္ယာထထခ်င္းမွာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္စာ စားေပးပါ။ တစ္ေန႔မွာ ၆ႀကိမ္စားပါ။ ၇ရက္ၾကာတဲ့ အခါ ကိုယ္ခံအား သိသိသာသာ တက္ေစၿပီး အစာေခ်စနစ္ကိုလည္း ေကာင္းမြန္လာေစပါမယ္။

Post a Comment

 
Top