0

ကမာၻေပၚရွိ လူမ်ိိဳးေတြထဲမွာ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ႏုပ်ိဳမႈက အံ့မခန္းပါဘဲ။ အသက္ ၃၀ အရြယ္ အမ်ိဳးသမီးေတြက အသက္ ၂၀ အရြယ္လို႔ဘဲ ထင္ရသလို အသက္ ၄၀ အရြယ္ အမ်ိဳးသမီးေတြက အသက္ ၂၅ အရြယ္ လို႔ဘဲ ထင္ရပါတယ္။
သူတုိ႔ကလည္းကမာၻေပၚမွာ အသက္အရွည္ဆံုး လူမ်ိဳးေတြလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ဂ်ပန္ေတြ စားသံုးေလ့ရွိတဲ့ အေလ့အထေတြထဲမွ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစမယ့္ လ်ိဳ႕၀ွက္ခ်က္ေတြကို Brightside က်န္းမာေရး မဂၢဇင္းက ရွာေဖြထားပါတယ္။
8989010-photo02-1484118172-650-0656441b54-1484556221
အဟာရျပည့္စံုတဲ့ အစားအစာမ်ား
ဂ်ပန္ လူမ်ိဳးေတြက အမ်ားကထင္သလို ဆူဇီဘဲ စားၾကတာမဟုတ္ပါဘူး။ သူတုိ႔က ငါး၊ ေရညွိစိမ္း၊ အသီးအရြက္၊ ပဲျပား၊ ထမင္း၊ အသီးအႏွံ နဲ႔ Green Tea တို႔ အဓိက စားသံုးၾကတာျဖစ္ပါတယ္။ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြ စားသံုးၾကတဲ့ အစားအစာေတြက အဟာရ ျပည့္၀ေလ့ရွိၿပီး ကယ္လိုရီျမင့္မားတဲ့ အစားအစာမ်ားႏွင့္ အသင့္စား အစားအစာမ်ား ကို ေရွာင္ၾကဥ္ေလ့ရွိပါတယ္။
ရာသီနဲ႔ ကိုက္ညီတဲ့ အစားအစာမ်ား ကို ခ်က္ျပဳတ္စားတတ္ၾကပါတယ္။ ေဆာင္းတြင္းဆိုရင္ အသား၊ငါး၊ ဟင္းရည္ပူေတြ ခ်က္ျပဳတ္စားတတ္ၾကၿပီး ေႏြရာသီမွာ ဟင္းရည္ေအး၊ ပင္လယ္စာ၊ ေခါက္ဆြဲေအး နဲ႔ ဆလပ္ရြက္တုိ႔ စားေသာက္ေလ့ရွိပါတယ္။
8989060-P1180681-1024x768-1484135833-650-061b48e698-1484556221
ဟင္းခ်က္တဲ့ ပံုစံ
ဂ်ပန္ ဟင္းလ်ာေတြကလည္း ျပဳတ္၊ ကင္ နဲ႔ ဆီ အနည္းငယ္ျဖင့္သာ ခ်က္ျပဳတ္ ေၾကာ္စား ၾကတာမ်ားပါတယ္။ အသီးအရြက္ေတြကလည္း ဓားနဲ႔ ပါးပါးလွီးၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ၾကတာေၾကာင့္ အျမင္လွပၿပီး အလ်င္အျမန္လည္း က်က္လြယ္ပါတယ္။
ဂ်ပန္ အစားအစာေတြက အဟာရ မွ်မွ်တတ ပါ၀င္ ၾကတာ မ်ားပါတယ္။
စားေသာက္ပံု ဓေလ့
ဂ်ပန္လူမ်ိုးေတြက အစားအစာ နည္းနည္းေလးကို ေျဖးေျဖးေလး စားသံုးၾကတာမ်ားပါတယ္။ အစားအစာေတြရဲ႕ သဘာ၀ အရသာ၊ သဘာ၀ အေရာင္အတိုင္းထားၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ၾကပါတယ္။ အမ်ိဳးအစားမတူတဲ့ အစားအစာေတြကို မတူညီတဲ့ ပန္းကန္ေတြထဲမွာ ထည့္ထားလုိ႔ရပါတယ္။ ဒီလို ဆင္ယင္ထားရင္ အစားအစာအမ်ားႀကီးလို႔ ထင္ျမင္မိသြားၿပီး အမ်ားႀကီး မစားမိဖို႔ ကူညီေပးပါလိမ့္မယ္။
8989210-e3-1484121839-650-5fc5c7adb4-1484556221
ေပါင္မုန္႔ အစား ထမင္း
ထမင္းက အဓိက အစားအစာျဖစ္ပါတယ္။ ထမင္းခ်က္တဲ့အခ်ိန္မွာ ဆားတို႔ ေထာပတ္တုိ႔ ထည့္ၿပီး မခ်က္ပါဘူး။ ထမင္းလည္း သင့္ေတာ္ရုံေလာက္ဘဲ စားၾကပါတယ္။ ဒါက သူတို႔ကို ပိန္ပိန္ပါးပါး နဲ႔ ႏုပ်ိဳေစတဲ့ အခ်က္ပါဘဲ။
မနက္စာက တစ္ေန႔လံုးအတြက္ အဓိက အစားအစာ
ဂ်ပန္ႏိုင္ငံမွာ မနက္စာကို အဟာရ အစံုရေအာင္ စားၾကပါတယ္။ မနက္စာကို အဓိက အစားအစာလို စားၾကၿပီး ငါး၊ ထမင္း၊ၾကက္ဥ၊ မီဆို ဟင္းရည္၊ ပဲျပား ခ်က္၊ ေရညွိ နဲ႔ Green Tea စသျဖင့္ အစံုအလင္ စားေသာက္ၾကပါတယ္။
8988960-Pirozhnye-moti1-1484134186-650-bcd14bd3c8-1484556221
ဂ်ပန္ေတြရဲ႕ အခ်ိဳပြဲ
အခ်ိဳပြဲေတြ စားသံုးၾကတာ နည္းပါတယ္။ ဂ်ပန္ေတြရဲ႕ အခ်ိဳပြဲေတြက သၾကား၊ အဆီ ဓာတ္ေတြ ပါ၀င္တာ နည္းၿပီး ေရခဲမႈန္႔ကိုေတာင္ ဆန္ကေန ဘဲ လုပ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဂ်ပန္ အခ်ိဳပြဲေတြ စားသံုးရင္လည္း ခါးမွာ အဆီ မက်န္ခဲ့ေအာင္ ကူညီေပးမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

Post a Comment

 
Top