0
မန္က်ည္းသီးကို စားသံုးေနေပမဲ့ သူ႔မွာဘယ္လိုအက်ိဳးေက်းဇူးေတြရွိသလဲဆိုတာ သတိမမူမိပါဘူး။
Tamarind_getty_640x480
ျမန္မာတို႔ရဲ့ အညာေဒသမွာဆို မန္က်ည္းပင္နဲ႔ စိမ္းစိုေနလို႔ မ်က္စိပသာတရွိလွပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးကို အမွည့္လည္းစားသံုးႏိုင္သလို အစိမ္းလည္းစားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
Health-Benefits-of-Tamarind
ငရုတ္သီးဆားအခ်ိဳမုန္႔နဲ႔ ေရာႏွယ္ၿပီး သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔အတူတူ စကားစျမည္ေျပာရင္း တို႔စားတာလည္း ရႈရွဲရႈရွဲနဲ႔ အရသာရွိလွတယ္မဟုတ္လား။
6923587786_e2d3a680eb_z
ဒါ့အျပင္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ၿပီးေသာက္လည္း တမ်ိဳးေကာင္းတာပါပဲ။
မန္က်ည္းသီးရဲ့အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ
CmIWMnZWQAA8J9z
မန္က်ည္းသီးမွာ ဗီတာမင္ဓါတ္ေတြ၊ ကြန္ေပါင္းဓါတ္ေတြနဲ႔ သတၱဳဓါတ္ေတြၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္အထူးေကာင္းမြန္ပါတယ္။
အမွ်င္ဓါတ္
Eat-guava-to-boost-digestio
မန္က်ည္းသီးမွာ အမွ်င္ဓါတ္ေတြၾကြယ္၀စြာပါ၀င္တာေတာ့ေျပာစရာလိုမယ္မထင္ပါဘူး။ အစာေခ်စနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစၿပီး မ်ားမ်ားစားရင္ေတာ့ ၀မ္းသြားတတ္တယ္ေနာ္။ ဒါေပမဲ့ ၀မ္းခ်ဳပ္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ အထူးသင့္ေတာ္ပါတယ္။ ၀မ္းေပ်ာ့တဲ့သူေတြကေတာ့ နည္းနည္းပဲစားေပါ့ရွင္။
ကိုလက္စထေရာ
hypothyroidism-weight-loss-722x406
မန္က်ည္းသီးမွာ ကိုလက္စထေရာဓါတ္ကို က်ေစတဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြအမ်ားအျပားပါ၀င္ပါတယ္။ အူမႀကီးထဲမွာရွိတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို သန္႔စင္ေပးႏိုင္သလို ခႏၱာကိုယ္အတြင္းက မလိုအပ္တဲ့ ကိုလက္စထေရာကိုလည္းဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။
ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္
asam prawns_tamarind prawns Malaysian dishes
မန္က်ည္းသီးကို ဟင္းေတြခ်က္ရာမွာလည္း ထည့္သြင္းအသံုးျပဳလို႔ရပါတယ္။
လည္ေခ်ာင္းနာျခင္း
sore-throat-remedies
မန္က်ည္းသီးဟာ လည္ေခ်ာင္းနာတာကိုေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
ႏွလံုးက်န္းမာေရး
heart-girl-cardio-680
မန္က်ည္းသီးကိုစားတာႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

Post a Comment

 
Top