အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု Cornell တကၠသိုလ္ သုေတသီေတြရဲ့ ေလ့လာေတြ႔ရွိမႈအရ ၾကက္သြန္နီမွာ က်န္းမာေရးအတြက္ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားစြာပါ၀င္ေနတ္လို႔ဆိုပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြလည္းပါ၀င္ေနပါတယ္။
အ၀ါေရာင္ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္နီေတြမွာမွ အ၀ါေရာင္ ၾကက္သြန္နီဟာ အူမႀကီးကင္ဆာအတြက္ေကာင္းမြန္ပါတယ္။
Shallot လို႔ေခၚတဲ့ ၾကက္သြန္နီ
Shallot လို႔ေခၚတဲ့ ၾကက္သြန္နီ ေသးေသး ခပ္ရွည္ရွည္ ၾကက္သြန္နီကေတာ့ အသည့္ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ရာမွာ အက်ိဳးေက်းဇူးရွိပါတယ္။
တျခားၾကက္သြန္နီ
တျခား ၾကက္သြန္နီေတြျဖစ္တဲ့ ၀ါက်င္က်င္ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ တျခားအ၀ါေရာင္အဆင္းရွိၾကက္သြန္နီေတြ အနီေရာင္ ၾကက္သြန္နီေတြကလည္း ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြပါ၀င္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီမွာ ပါ၀င္တဲ့ Antioxidant ေတြဟာ ဘက္တီးရီးယား၊ မိႈနဲ႔ ဗိုင္းရပ္ပိုးေတြကို ေသေစႏိုင္သလို ကင္ဆာေတြကိုလည္း တိုက္ဖ်က္ႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။
ကင္ဆာက်ိတ္ ႀကီးထြားမႈကို လည္း တိုက္ဖ်က္ပါတယ္။
တျခားကင္ဆာ တိုက္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့အစားအစားမ်ားကင္ဆာကင္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့အစားအစာမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပန္းမုန္လာစိမ္း၊ ကီ၀ီသီး၊ သံပုရာသီးႏြယ္၀င္အသီးမ်ား၊ Blueberries, Salmon ငါး စတာေတြလည္းျဖစ္ပါတယ္။
 
Top