0

ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အထူးသင့္ေတာ္ေပမယ့္ တခ်ဳိ႕ေသာသူေတြကေတာ့ သူ႔အနံ႔ေၾကာင့္ အနားေတာင္မကပ္ပဲ ေရွာင္ဖယ္သြားတတ္ၾကပါတယ္။ အနံ႔ေၾကာင့္ ျပင္းျပင္းထန္ထန္ျငင္းပယ္ၾကေပမယ့္ တကယ္တမ္း ေလ့လာၾကည့္တဲ့အခါ ရလာမယ့္အာဟာရတန္ဖိုးက အလြန္မ်ားျပားပါတယ္။ အသက္ရြယ္ႀကီးရင့္မွဳကို ဟန္႔တားေပးႏိုင္ၿပီး မရွိမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ ေသြးနီဥေတြကိုလည္း တိုးပြားေစတဲ့အရာပါ။

ဒီတစ္ပတ္ေ၀မွ်ေပးခ်င္တာကေတာ့ အျပင္ကိုဆူးေတြနဲ႔ကာရံထားၿပီး ပံုမွန္အသီးေတြထက္အနံ႔ပိုျပင္းတဲ့ ဒူရင္းသီးပါ။ အသီးေတြရဲ႕ဘုရင္လို႔ေတာင္တင္စားၾကၿပီး အပူပိုင္းေဒသေတြမွာေပါက္ေရာက္ေလ့ရွိပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အေရွ႔ေတာင္အာရွႏိုင္ငံေတြမွာ အေတြ႔ရအမ်ားဆံုး အသီးလည္းျဖစ္ပါတယ္။ 



အေရွ႔ေတာင္အာရွႏုိင္ငံသားေတြကေတာ့ ဒူရင္းသီးဆို အသီးလိုအျပင္ မုန္႔နဲ႔သေရစာေတြမွာပါ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳတဲ့အထိ စဲြလမ္းႏွစ္ၿခိဳက္စြာ စားသံုးေလ့ရွိၾကပါတယ္။ သူ႔ရဲ႕ျပင္းရွတဲ့အနံ႔ေၾကာင့္ အမ်ားျပည္သူသံုးယာဥ္ေပၚ၊ စားေသာက္ဆိုင္၊ ဟိုတယ္ေတြထဲ သယ္ေဆာင္ခြင့္ပိတ္ပင္ထားပါတယ္။
ဒူးရင္းသီမွာ ဗီတာမင္၊ ပရိုတင္း၊ ေရဓာတ္နဲ႔ phytonutrients ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ေကာင္းေစၿပီး အစာေၾကလြယ္ပါတယ္။ ဒီ့ျပင္ အရုိးအဆစ္သန္မာေစသလို ညဘက္အိပ္မေပ်ာ္ေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါေတြကိုပါ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ 

ဒူးရင္းသီးမွာပါတဲ့ က်န္းမာေရးအတြက္ေကာင္းေစတဲ့ အာဟာရတန္ဖိုးအမ်ားႀကီးထဲကမွ အဓိကအခ်က္သံုးခ်က္ကို ေ၀မွ်ေပးခ်င္ပါတယ္။ ပထမဆံုးအခ်က္ကေတာ့ အိုမင္းရင့္ေရာ္မွဳကို တားဆီးေပးတာပါ။ antioxidants ပါတာေၾကာင့္ အသက္အရြယ္ႀကီးရင့္ေစတဲ့ free radicals ေတြကို ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ မ်က္ႏွာေပၚက အေရးအေၾကာင္း၊ အစက္အေျပာက္နဲ႔ ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းကိုပါ သက္သာေစတဲ့အသီးပါ။ ဒီ့ျပင္ သြားက်ဳိးျခင္းနဲ႔ အဆစ္ေရာင္ေရာဂါေတြကိုပါ ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။

ဒုတိယအခ်က္က မ်က္ရည္အိတ္ျဖစ္ျခင္းကို သက္သာေစတာပါ။ ဒူးရင္းမွာ tryptophan လို႔ေခၚတဲ့ သဘာ၀ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ဳိးဟာ စိတ္ပင္ပန္းမွဳေတြကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဦးေႏွာက္အနားယူႏိုင္ေအာင္ ဖန္တီးေပးပါတယ္။ မ်က္ရည္အိတ္ျဖစ္ျခင္းရဲ႕အဓိကတရားခံက ညဘက္အိပ္မေပ်ာ္ေရာဂါေၾကာင့္ပါ။ ဒါေၾကာင့္ ဒူးရင္းသီးစားေပးမယ္ဆိုရင္ စိတ္ေအးခ်မ္းၿပီး ေကာင္းမြန္စြာအိပ္စက္အနားယူႏိုင္မွာပါ။ ဒူးရင္းသီး မစားတဲ့သူဆိုရင္လည္း အႏွစ္ကိုယူၿပီး မ်က္လံုးေအာက္မွာလိမ္းထားမယ္ဆိုရင္လည္း သက္သာေစပါတယ္။

ေနာက္ဆံုးအခ်က္ကေတာ့ ဒူးရင္းမွာ ေဖာလစ္အက္စစ္ အမ်ားအျပားပါ၀င္တဲ့အခ်က္ပါ။ ေဖာလစ္အက္စက္က ခႏၶာကိုယ္မွာလိုအပ္တဲ့ ေသြးနီဥေတြကိုတိုးပြားေစတာေၾကာင့္ ေသြးအားနည္းေရာဂါျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကိုျမွင့္တင္ေပးတဲ့ ဗီတာမင္စီလည္း ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒီလိုအာဟာရဓာတ္တန္ဖိုးေတြ အမ်ားအျပားပါ၀င္တဲ့ အသီးတို႔ရဲ႕ဘုရင္ ဒူးရင္းသီးကို အနံ႔ခံႏုိင္တယ္ဆိုရင္ ပံုမွန္စားသံုးေပးၾကဖို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါတယ္။
Ref: Asian Beauty Secrets

Post a Comment

 
Top