0


ေစာင္းလ်ားသီးဟာ ေဆးဖက္၀င္တဲ့ စားစရာအသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ေစာင္းလ်ားသီးကို စားေပးျခင္းျဖင့္ ဆီးေရာဂါ၊ ၀မ္းေရာဂါ၊ သည္းေျခ၊ ေက်ာက္ကပ္ စတဲ့ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

(၁) ေက်ာက္ကပ္မွာ ေက်ာက္တည္ေရာဂါရွိေနရင္ ေစာင္းလ်ားသီးအမွည့္ကို ငါးေျပမနဲ့ ဟင္းခ်က္စားပါ။ ေက်ာက္ကိုေၾကေစပါတယ္။ ဆီးကို ရႊင္ေစပါတယ္။

(၂) ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွိသူမ်ား ေစာင္းလ်ားသီးအစိမ္းကို ငါးေျပမ သို့မဟုတ္ အျခားငါးမ်ားနဲ့ ဓါတ္စာအျဖစ္ မၾကာခဏ ခ်က္စားပါ။ ေရာဂါကို ထိန္းေပးႏိုင္ပါတယ္။

ဒီေဆးနည္းဟာ ျမန္မာတို့ရဲ့ ေဆးသိပၸံဆရာၾကီးလို့ တင္စားျခင္းခံရတဲ့ ေယာျမိဳ့စားၾကီး ဦးဘိုးလွိဳင္ ေရးသားျပဳစုခဲ့တဲ့ ဥတုေဘာဇန သဂၤဟက်မ္းမွ ေဆးနည္းမ်ား ျဖစ္ပါတယ္။

လူသားအားလံုး က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။

Post a Comment

 
Top