လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးၾကင္း
မွ်စ္ခ်ဥ္
ဖဲ့ဖယ္ရြက္
ရွမ္းနံနံ
င႐ုတ္သီးစိမ္း
ပင္စိမ္း
ၾကက္သားမႈန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ

ေဆာင္ရြက္ရန္
ပထမဆံုး ငါးနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လိုခ်င္တဲ့ အေနအထား အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားရပါ မယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ရွမ္းနံနံ၊ ဖဲ့ဖယ္ရြက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုနဲ႔ညႇက္ေအာင္ေထာင္းထားရပါမယ္။ ခ်က္မယ့္အိုးထဲမွာ တံုးထားတဲ့ ငါးမ်ားနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္မ်ားထည့္ၿပီး နႏြင္း၊ ဆီစိမ္း အနည္းငယ္၊ ၾကက္သားမႈန္႔မ်ားထည့္ၿပီး  ေထာင္းထားတဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ားပါထည့္ကာ သမေအာင္ နယ္ေပးရပါမယ္။ သမေအာင္နယ္ၿပီးခ်ိန္မွာ ဆံုေဆးေရ အနည္းငယ္ကို ေလာင္းထည့္ၿပီး မီးေပၚတင္ကာ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ခ်က္ၿပီး ပင္စိမ္းအုပ္ၿပီးရင္ေတာ့ မီးေပၚမွ ခ်ႏိုင္ပါၿပီ။ ဒီဟင္းပြဲကေတာ့ ကခ်င္႐ိုးရာအတိုင္း ဟင္းခတ္ရြက္ အစံုအလင္ ထည့္ထားတာေၾကာင့္ အနံ႔ေမႊးႀကိဳင္ၿပီး မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ င႐ုတ္သီးေၾကာင့္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အရသာရွိမယ့္ ကခ်င္ဟင္းပြဲ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။
 
Top