တခ်ိဳ႕လူေတြဟာ အသီးအႏွံေတြစားတဲ့အခါမွာ အခြံႏႊာစားေလ့ရွိပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ အခြံေတြမွာလည္း ခႏၶာကိုယ္ကို အက်ိဳးျပဳတဲ့ အာဟာရဓါတ္ေတြ မ်ားစြာပါ၀င္ေနပါတယ္။ သရက္သီးစားတဲ့အခါမွာ အခြံပါစားသံုးေပးမယ္ဆိုရင္ အသီးကရတဲ့ အာဟာရဓါတ္ေရာ၊ အခြံကေပးစြမ္းႏိုင္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးကို အျပည့္အ၀ရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
သရက္သီးအခြံမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ေအဓါတ္ဟာ မ်က္စိအာရံုေၾကာကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ဗီတာမင္စီဟာ ဆဲလ္ေတြေသေတြကို ဖယ္ရွားေပးၿပီး ဆဲလ္အသစ္ျပန္လည္ေမြးဖြားရာမွာ အေထာက္အကူျပဳေပးတာေၾကာင့္ အသားအေရစိုေျပေစပါတယ္။
ဓါတ္တိုးဆန္႔က်င္မႈမ်ားစြာ ပါ၀င္ျခင္းဟာ ခႏၶာကိုယ္ကို ဆိုးက်ိဳးုျပဳတဲ့ (Free radical) ေတြကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
အမွ်င္ဓါတ္ပါ၀င္ျခင္းဟာ အေရျပားေျခာက္ေသြ႕ျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစျပီး အစာေခ်ဖ်က္မႈ လမ္းေၾကာင္းကို ပံုမွန္လည္ပတ္ေစျပီး ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း ကင္းေ၀းေစပါတယ္။
သရက္သီးအခြံစားသံုးေပးျခင္းက ခႏၶာကိုယ္ ပိန္ေစတယ္လို႔ ၾသစေၾတးလ် က်န္းမာေရးသုေတသီေတြက အဆိုျပဳထားပါတယ္။
က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ သရက္သီးကို စားသံုးတဲ့အခါမွာ အခြံမႏႊာပဲ အခြံပါစားသံုးေပးမယ္ဆိုရင္ အသီးကေရာ၊ အခြံကပါ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို ရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref: Benefit of mango peel
Post a Comment
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.