0

ဂ်ပန္ လူမ်ဳိးေတြဟာ က်န္း မာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္စြာ ေနထိုင္စား ေသာက္တဲ့အတြက္ အသက္ရွည္ ၿပီး အရြယ္တင္ၾကပါတယ္။ ဂ်ပန္ အမ်ဳိးသမီးေတြဆိုရင္လည္း ကိုယ္ခႏၶာပါးပါးလ်လ်နဲ႔ အရြယ္တင္ ႏုပ်ဳိေနတာမို႔ သူတို႔ေတြဘယ္လို ေနထုိင္စားေသာက္ၾကလဲ ေလ့ လာၾကည့္ရေအာင္ပါ။
လက္ဖက္စိမ္းေသာက္ျခင္း – လက္ဖက္စိမ္းဟာ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိႂကြယ္၀သလို အိုမင္း ရင့္ေရာ္မႈကို ထိန္းထားေပးႏုိင္တဲ့ အစြမ္းသတၱိလည္းရွိကာ ႏွလံုး ေရာဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာ ကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။ ဂ်ပန္လူမ်ဳိးေတြက ဂရင္းတီးကိုတစ္ေန႔ ငါးခြက္ ေလာက္ေသာက္တယ္လို႔ ဆိုပါ တယ္။
အခ်ဥ္ေဖာက္အစားအစာမ်ား စားျခင္း – မီဆို၊ ကင္မ္ခ်ီ၊ ကီဖာ စတဲ့ အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ အစား အစာေတြဟာ ဗီတာမင္ဘီ၊ အိုမီ ဂါ−၃ ဖက္တီးအက္စစ္စတာေတြ ပါ၀င္သလို အစာေခ်ဖ်က္မႈလည္း ေကာင္းေစပါတယ္။
ပင္လယ္စာစားျခင္း – ဂ်ပန္လူမ်ဳိး ေတြက ပင္လယ္စာကို ပိုႏွစ္သက္ၾကၿပီး တူနာ၊ ဆယ္လ္မြန္၊ မက္က ရယ္ငါး၊ ပုစြန္၊ ကမာစတာေတြ ကို အစားမ်ားၾကပါတယ္။ ငါးမွာ ပါတဲ့ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္မ်ဳိးစံုနဲ႔ အာ ဟာရဓာတ္ေတြ၊ အိုမီဂါ−၃ ဖက္ တီးအက္စစ္စတာေတြပါတဲ့အ တြက္ ဦးေႏွာက္၊ ႏွလံုးနဲ႔ ကိုယ္ တြင္းအဂၤါေတြ က်န္းမာေရးအ တြက္ အေထာက္အကူေပးလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။
ပမာဏအနည္းငယ္သာစားျခင္း – ထမင္းပန္းကန္တစ္လံုးစာ ေလာက္ပဲ စားတဲ့အတြက္ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းၿပီးသားျဖစ္ ေစပါတယ္။
လမ္းမ်ားမ်ားေလွ်ာက္ျခင္း – လမ္းေလွ်ာက္တာဟာ ခႏၶာကိုယ္ေပါ့ ပါးသြက္လက္ေစတဲ့ အေကာင္း ဆံုးေလ့က်င့္ခန္းတစ္ခုျဖစ္ၿပီး ဂ်ပန္ႏိုင္ငံမွာေတာ့ လူတိုင္းလိုလို ခပ္သြက္သြက္လမ္းေလွ်ာက္သြား လာၾကပါတယ္။
တစ္ခုခုလုပ္ရင္းအစားမစားပါ – ဂ်ပန္ေတြဟာ လမ္းေလွ်ာက္ရင္း အစားစားေလ့မရွိသလို တီဗီ ၾကည့္ရင္း၊ အလုပ္လုပ္ရင္းလည္းမစားၾကပါဘူး။ တူကိုအသံုးျပဳၿပီး ထမင္းစားတဲ့အတြက္ ပမာဏအ မ်ားႀကီး မစားမိသလို ျဖည္းျဖည္း စားရင္းနဲ႔ ဗိုက္ျပည့္သြားေစပါ တယ္။
က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္စြာခ်က္ ျပဳတ္ျခင္း – အစိမ္းစား၊ ကင္စား၊ ဆူ႐ုံတည္ၿပီးစားတဲ့အေလ့အထ ဟာ ဆီေတြအမ်ားႀကီးသံုးၿပီး ခ်က္ျပဳတ္တာကို ေရွာင္ရွားၿပီးသား ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဆီေၾကာ္အစားအစာ က ဂ်ပန္မွာ အေတာ္ရွားၿပီး တန္ပူ ရာေၾကာ္ေလာက္ပဲစားၾကပါတယ္။
ကိုယ္ခံပညာကစားျခင္း – ဂ်ပန္ ႐ိုးရာကိုယ္ခံပညာေတြျဖစ္တဲ့ ကရာေတး၊ ဂ်ဴဒို၊ အာကီဒိုနဲ႔ တျခားအားကစားနည္းေတြကို ဂ်ပန္အ မ်ဳိးသမီးေတြကစားေလ့ရွိၾကပါ တယ္။ ခႏၶာကိုယ္နဲ႔ ႂကြက္သား ေတြကို သန္စြမ္းက်န္းမာေစကာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေၾကာင့္ ခႏၶာ ကိုယ္ေရာင္ရမ္းတာေတြ၊ ေသြး ဆံုးခ်ိန္မတိုင္ခင္ အ၀လြန္တာ ေတြကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
ေရပူစမ္းတြင္ ေရခ်ဳိးျခင္း – ခႏၶာ ကိုယ္တြင္းေသြးလည္ပတ္မႈ ေကာင္းေစသလို စိတ္ဖိစီးမႈကင္း ၿပီး အသားအေရလည္းေကာင္း ေစပါတယ္။ ေကာင္းေကာင္းအိပ္ ေပ်ာ္ေစသလို ႏွလံုးက်န္းမာေရး အတြက္လည္း ေထာက္ကူလို႔ျဖစ္ ပါတယ္။
အခ်ဳိစာမစားျခင္း – ဂ်ပန္အမ်ဳိး သမီးေတြ ပိန္ပိန္ပါးပါးျဖစ္ေနျခင္း ရဲ႕ လွ်ဳိ႕၀ွက္ခ်က္တစ္ခုက အခ်ဳိ ေတြမစားတာပါ။ လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္အသီးေတြနဲ႔ ကန္စြန္းဥတို႔လိုမ်ဳိး သဘာ၀သစ္ဥေတြကို သာ စားေလ့ရွိၾကပါတယ္။

Post a Comment

 
Top