ၾကက္သြန္ျဖဴ   ကို ျမန္မာတို႔ရဲ့ ဟင္းလ်ာတိုင္းလိုလိုမွာ ထည့္သြင္းစားသံုးေလ့ရွိပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ့ က်န္းမာေရး အက်ိဳးျပဳပံုကိုေတာ့ စာဖတ္သူတို႔ သိၿပီးေလာက္ၿပီထင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ  မွာ ေဆးဖက္၀င္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြအမ်ားႀကီးပါ၀င္ပါတယ္။
ကယ္လိုရီ ပါ၀င္မႈနည္းၿပီး ဗီတာမင္ C မဂၢနီဆီယမ္ ကယ္လ္ဆီယမ္နဲ႔ ပိုတက္ဆီယမ္ဓါတ္ေတြၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳ နဲ႔ ေသြးတိုးက်ေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကင္ဆာ ေရာ၈ါ ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
အိမ္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ကို ဘယ္လိုစိုက္မလဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴဥ ၁ လံုး
အိုးတစ္လံုး
ေျမႀကီး
စိုက္နည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ  ဥတစ္လံုးကိုေရြးၿပီး ၾကက္သြန္မႊာေတြကို တစ္မႊာခ်င္းခြဲလိုက္ပါ။

Grow-garlic-500x281
အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေျမဆီလႊာေကာင္းတဲ့ ေျမႀကီးထည့္ေပးပါ။ အိုးမွာ ေလ၀င္ေလထြက္ေကာင္းဖို႔ အေပါက္ပါပါေစ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ  ဥေတြကို ေျမႀကီးထဲမွာ အနည္းငယ္ျမဳပ္ေပးၿပီး စိုက္ေပးရမွာပါ။ မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္သေလာက္ အစီအရီနဲ႔ စိုက္ေပးႏိုင္ပါတယ္။


အေညွာင့္ထြက္မဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ရဲ့ အဖ်ားပိုင္းကို အေပၚကို ေထာင္ၿပီး စိုက္ေပးရမွာပါ။
ၿပီးရင္ေရပံုမွန္ေလာင္းေပးပါ။ အမ်ားႀကီးေလာင္းဖို႔ေတာ့မလိုပါဘူး နည္းနည္းေလာင္းေပးရင္ရပါတယ္။
မၾကာခင္မွ အေညွာင့္ေလးေတြထြက္လာပါလိမ့္မယ္။


အရြက္က ၅ လက္မကေန ၆ လက္မေလာက္ ထြက္လာၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
ရိုးရွင္းလြယ္ကူၿပီး အေျခခံက်တဲ့ စိုက္ပ်ိဳးနည္း ကို မွ်ေ၀ေပးခဲ့တာပါ။ မိမိၿခံထြက္ ေအာ္ဂဲလ္နစ္သီးႏွံမို႔ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးေတြ မရွိေတာ့ဘူးေပါ့ရွင္။
Credit: myfoodmyanmar
 
Top